Posts

Showing posts from January, 2012

...masak ooo masak....

Image
Sekarang ana nak tunjukkan apa yang ana telah masak untuk beberapa hari lepas...sory la lmbat upload picture..hehehe..
tapi sebelum tu....
 ana nak minta maaf...gambar tak clear sikit... biasalah gambar yang tangkap dari handset kan....hehehe...
Picture 1 1 Jan 2012 ~ tomyam ku sayang ~



Picture 2 2 Jan 2012 ~ ayam den lapeh ~
...time perap ayam...

...ayam yang telah diperap dimasukkan ke dalam oven...



Picture 3 3 Jan 2012 ~ sup ayam bizarre ~


Picture 4 4 Jan 2012 ~ sayur goreng comei ~

Ana masak something yang simple dan easy to cook...huhuhu… Orang baru belajar masak…. So...buat cara macam baru belajar la kan… Erm…. Ana tak dapat nak teruskan aktiviti memasak ni sebab…. Ana pergi latihan memandu… So,… payah sikit la nak habiskan modul dengan mak...hehehe… Nasib baik la mak faham… Mak kata...tak pa...kita belajar sikit-sikit dulu...hehehe,… Abah kata ana dah boleh bukak kedai makan….hehehe… Macam-macam je abah tu...nanti kalau ana bukak kedai makan kat bukit selambau… Boleh bankrap o…

~ Memasak!!!!!!!!! ~

seronok giler masak..... mmg tak sangka ana boleh msak.... huhuhu...
tapi tak sempat nak uploud picture..t la upload yer.. .biar bnyak2 ckit makanan..baru la seronok nak upload... ana cume nak cite perasaan ana je..
rasanya lepas ni kena selalu la masak...hehehe... banyak ilmu yang dapat dari mak... rasa macam rapat sgt dengan mak.. sebelum ni..tak la rapat sgt.. bukannya ada kat rumah sgt.. asyik dok hostel je... tujuh tahun dok hostel boring jugak.. sekarang baru nak belajar masak..
dulu.... lepas SPM...
Ana tak belajar masak tapi pergi belajar menjahit… Sempat jugak jahitkan dua pasang baju… baju kurung dgn baju punjabi… Baju kebaya tak sempat nak siapkan… Bcoz... Dah nak mula belajar utk STPM dah… Sedih sgt… Bila nak mula belajar balik… Tok guru Ana sakit…
Cikgu...moga sembuh cepat ye… amin,… :)
So...skrg… Tak leh la nak belajar menjahit… Then...ganti dgn memasak!!! Hehehee… Nak tahu Ana masak pe??? Nantilah ana beritahu ye… lepas dah upload  picture tu..hehehe..
Kawan2 nak tahu t…

Alamak!!! BaJeT dAh LaRi...CaM Ne nI???

Ha..kawan-kawan mesti pernah alami situasi ni kan?? Bukan nak cakap la..sebagai seorang pelajar dan sekaligus sebagai seorang anak...sudah tentulah kita akan berasa terbeban dengan ketiadaan wang dalam poket ketika ingin berbelanja…
Pernahkah anda terjadi keadaan sebegini??? tibe-tibe je duit kita tak cukup ketika membeli sejumlah besar barangan di sesebuah kedai @ pasaraya,.. Bagi yang pernah alami seperti saya mungkin akan menganggap perkara ini perkara biasa… Tapi awas bagi yang belum pernah mengalaminya!! Malu kot che oiii… Huhuhu…
Disebabkan saya pernah mengalaminya sendiri… Jadi… Saya nak kongsi sedikit macam mana kita nak elak perkara cam ni berlaku…
Tapi sebelum tu.. Saya nak cite sikit kalau kita berada dalam situasi di atas..hehehe...kita nak kena wat pe ek???
Okla… First ly...korang wat tak tau je..bila duit tak dak...sentiasa mempamerkan senyuman sambil kate…"berapa ringgit ni kak???" walaupun dia dah beritahu..buat2 la tnya...bagi hilang gugup...huhuhu… Lepas d…