Posts

Showing posts from March, 2013

Segmen:Hari Jadi Anis 25/3

Image
assalamualaikum dan salam sejahtera...
ada lagi satu segmen yang kami nak tampilkan kat sini..
segmen ni sempena besday anis (cute blogger girl) ..
Hapy besday to you... happy besday to you...hehhe happy belated besday ye yunk... sory lmbt wish... tapi tetap nak wish jugak.. semoga apa yang dihajati sepanjang hidup dapat dipenuhi yer...
nak tujukan satu lagu boleh???


kmi sampaikan pesanan melalui lagu ni ye,.. hayati elok2 lagu ni.. kami suka sgt2 lagu ni... :)

jom la join skali...
erm...nak ajak Edohayra sekali la..
ajak Princesscake sekali...hehhee...
ajak mim sekali..hehhee..
erm...dah la tu ye...hehehe...
*tak pandai buat photoshop la..serius gtau..(malunye) sory sgt2...
tapi 
kmi nak bagi yang ni je la...
ta'ra...

yang ni kami lukis dan warna pakai tangan je..tak guna photoshop pon..
sorry la klu tak lawa..


~ i'Ll LoVeD u 4 a ThOuSaNd YeArS ~

Special Giveaway : Buah tangan dari LANGKAWI dari CF

Image
*Nak join? KLIK BANNER*

Akademi Insan Cikgu Fizi diusahakan sepenuhnya oleh Cikgu Fizi. AMIN CF ini yang berada di Akademi Insan Cikgu Fizi, No 7-2, Jln Melati Utama 4, Melati Utama, 53100 Setapak Kuala Lumpur. Cikgu Fizi juga ada menyediakan Bengkel bengkel untuk Anak Yatim di Seluruh Malaysia. Sila lawati CIKGU FIZI' untuk info tentang bengkel bengkel. Cikgu Fizi juga ada menjual buku Karangan Luar Biasa untuk UPSR, SPM dan STPM. Jika berminat sila Hubungi Cikgu Fizi Tel : 011-15657522
. Fanpage : Tuisyen Cikgu Fizi Website: www.cikgufizi.my Num Hp : 011-15657522
Pada 25/3/2013 Cikgu Fizi ke Langkawi untuk menjayakan satu Bengkel yang dadakan di sana. Bengkel ini untuk Anak anak yatim. Jadi sambil CF pegi Langkawi, CF ingin berkongsi rezeki dengan semua pengunjung blog www.cikgufizi.my. 
Inginkan Ole Ole dari Langkawi oleh Cikgu Fizi? Meh jon SINI. Hadiah memang gempak!!!!!


~ i'Ll LoVeD u 4 a ThOuSaNd YeArS ~

1st Giveaway By LINA'S JOURNEY

Image
hai semua harini aku rasmikan 1st giveaway from LINA'S JOURNEY hadiah menarik akan diberikan. 5 pemenang dicari klik banner untuk join


senarai hadiah: 2 helai A dan 2 helai B 1 hadiah misteri
giveaway berlangsung dari 26/3/2013-16/4/2013
syarat: Blogger Malaysiafollow blog LINA'S JOURNEY dan like fanpage BLOG LINA'S JOURNEY buat entry bertajuk "1st Giveaway by LINA'S JOURNEY" Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.tinggalkan link entry anda di kotak komen
apa yang penting!
 pemilihan pemenang berdasarkan TOP REFERRALgiveaway ini akan terbatal jika peserta tidak melebihi 50 pesertapeserta yang tidak ikut syarat senang diatas, serta merta n automatik BATAL!! ~ i'Ll LoVeD u 4 a ThOuSaNd YeArS ~

~~~ Jom kenali Qasidah ~~~

Image
assalamualaikum dan salam sejahtera..
kali ni kmi nak cerita pasal Qasidah pulak...
nak tau tak..
sebelum ni kami tak kenai pon Qasidah tu apa...
selepas Muhamad Hanif bin Kamaruzzaman kenalkan..
bru kami tau..hehehe..
Qasidah pertama yang kami tau...
Ya Badrotim (Wahai Purnama)



lepas tu...
kami dah mula search Qasidah sendiri...
dan kmi jumpa lagi satu Qasidah yang amat menyentuh kalbu...
Ya Hanana ( kalau tak silap kmi..maksudnya.. beruntungnya kami)


jom la dengar..
InsyaAllah..apa yang kmi tau..kmi akan kongsikan dengan kawan2...
semoga terhibur..



~ i'Ll LoVeD u 4 a ThOuSaNd YeArS ~

Mini Giveaway Aisyah Humaira'

Image
assalamualaikum dan salam sejahtera...
ada lagi giveaway yg kmi join...
MINI GIVEAWAY AISYAH HUMAIRA'

Jom la join GA ni...
kmi tak nak kedekut info..
apa yang kmii dapat..kawan2 kmi mesty la dapat jugak..
tau tak betapa kmi syangkan ampa sumo...
nak tau lebih lanjut..click kat banner tau yunk...
GA ni tamat pada 31/03/2013..
masih sempat lgi ni..
jom la join... :)




~ i'Ll LoVeD u 4 a ThOuSaNd YeArS ~

Segmen : 5 Perkara Yang Anda Tidak Tahu Tentang Saya

Image
assalamualaikum dan salam sejahtera...

ada lagi segmen yang kmi rasa kmi patot join...heheheh..




pasal kmi???
ha?? kami ka??
nak tau ka??
erm.. tak dak apa yang menarik pon pasai kmi ni...

tapi..oleh kerana ampa sumo dah tak sabaq nak tau..
kami kena gtau jugak la kat ampa sumo...

oklah...


kalau ampa nak tau, kami ni jenis yang suka tido bila time naik kenderaan (tak kisah lah apa-apa jenis kenderaan)...kami ni pernah terlajak daripada destinasi yang kami nak tuju masa naik bas dulu..gara2 tertido...pernah jugak kami ni tertido masa membonceng moto yang dibawa oleh abang sya..masa tu baru balik drp asrama..bayangkan naik moto pon boleh tertido..hahaha..bahayakan..banyak kali dah kena marah dengan mak pasal ni..tapi nak buat mcm mna bila naik kenderaan je cepat sgt rasa nak tido tu dtg..iskh2...lagi satu perangai kami.kmi ni jenis takut ketinggian..fobia sgt2...smpaikan org paksa pon payah nak turun dri tmpat tinggi..tak tau la knp...mmg tak leh nak berdiri tempat yang tinggi2..gayat sg…

Giveaway Blog Dear Xila

Image
tut..tut..tut...

 assalamualaikum...

waalaikumussalam...
ni syauqah mawardah ke???

ye sye...ada apa??
nak join tak giveway terbaru??
ada macam2 hadiah...
necklace la..
blouse korean la..
topup la..
review blog newbie...
ada hadiah misteri lgi...

wah yeke??? bestnye..nak join jgak..
ha..ok..nnty aku antar mms banner dy kat ko ek...
link dy pon aku bg skali ek...

ok.thanks... ang la sahabat aku dunia..akhirat.. ingt jgak ang kat aku no..
ala...biasalah..ang kan kawan baik aku..

papai... assalamualaikum..
waalaikumussalam..


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


tet...tet..tet.... (tnda mms msuk)



erm.. comelnye...

(klik kat banner)...

owh...yang ni ke..link dy...
ok..aku join jugak la,..mcm best je...

jom la join jugak,..takkan sya sorg2 je???

 ~ i'Ll LoVeD u 4 a ThOuSaNd YeArS ~

Segmen 5 Hari : Follow & Menang By Syazlia & Ruqaiyah

Image
segmen terbaru ke ni???
tak de la bru sgt rasanya..
sya je yg terlambat...huhuhu.. :'(
tapi tak pe..sya tetap nak join jugak...chayok2!!!
semangat mau ada..hehehe
ni banner dy...

jom la join...
nak tau lebih lanjut ttg syarat2nye..
klik kat banner ye kawan2...
tamat pada 28/03/2013
cepat2 la join ye syg2 sekelian..


~ i'Ll LoVeD u 4 a ThOuSaNd YeArS ~

First Giveaway By Anis

Image
FIRST GIVEAWAY ini berlangsung selama sebulan dari 25.03.2013 hingga 24.04.2013 . 
Para sponsor :
Aimi Rahim | Eyna | Fifi | Syahira | Kak Ain | CikGadis | Izzati | Precious Cla | Aien | Ismah |  Anaziah Online Boutique Anaziah Baby & Kidswear  | BK

Hadiah :
Mousepad ( Design sendiri ) Mug ( Design sendiri ) | Jubin hiasan  ( Design sendiri ) | T-Shirt Running man Saiz L | Header | Bookmark + Topup RM5 | Topup RM5 + Bloglist | Topup RM5 + Bloglist | Topup RM3 |    2 Felt Bookmark + 2 Vector | Topup Celcom/Maxis RM5 | Topup RM10 | Novel | Brooch Ribbon | 1 Pakaian wanita dari Anaziah Online Boutiqe | 1 Headband dari Anaziah Baby & Kidswear .

Apalagi , Jom memeriahkan lagi GIVEAWAY ni . Support Blogger :) ~ i'Ll LoVeD u 4 a ThOuSaNd YeArS ~

Giveaway review blog by aienhermionie.my

Image
assalamualaiikum

jom ramai-ramai join
Giveaway review blog by aienhermionie.my sangat-sangat owesome..
anda mungkin berpeluang di review oleh blogger2 fames yang hot!!!nak tau siapa yang bakal review blog anda?? sila skroll ke bawah... kalau anda berminat nak join
 sila picit banner kat bawah nie laju-laju..

penganjur giveaway!! aien hermionie
jika anda salah seorang pemenang.. anda bakal direview oleh mereka!!

:aimi muslimah : Cik fie : Cik putih : Khairil Mazri : Coretan wawa : cci cute dollylicious: farah's bubblynotes :  farisya anatasyia fanpage  mereka!!

hadiah!!

1x top referral untuk para sponsor!!
review blog
bookmarks
hadiah misteri

2x top referral untuk para peserta!!
review blog
bookmarks
hadiah misteri

peserta yang first n last join
review blog
bookmarks

35x peserta yang bertuah berdasarkan random.org
akan direview oleh blogger-blogger femes!!!

apa yang anda menungkan lagi.. jom join sekarang!!!!!



akan tamat pada 17/4/2013 ~ i'Ll LoVeD u 4 a ThOuSaNd YeArS ~

SEGMEN FOLLOW, COMMENT AND LIKE

Image
Assalamualaikum dan salam sejahtera...
ada satu lagi segmen yang cheq teringin nak join...
SEGMEN FOLLOW, COMMENT AND LIKE!

jom la join segmen ni... nak tau lebih lanjut.. klik la kat banner tu yer..
tarikh tamat : 26/03/2013
da masa lagi ni..hehehe.. masa itu emas..


~ i'Ll LoVeD u 4 a ThOuSaNd YeArS ~

Molicious Giveaway By Nurul Ezatee

Image
assalamualaikum dan salam sejahtera..

ari ni kmi join lagi give away...
bagaikan dirasuk je ari ni.. give away sana...giveaway sini..
ha...tu nmanya rezeki..yang bercampur tuah..
join jgn tak join...
org cakap rezeki jangan ditolak...heheheh...
nak tau apa pulak give away yang kmi join ari ni...
tak nak dah men sorok2 dengan ampa sumo..(dah tak larat)..hehehee
ni ha...
cute dan kemas je bannernyer... ni yang membuatkan kmi berasa ghairah nak join...hahahaha,...(ayat gedikss giler)..


nak tau apa hadiah2 nye???

topup rm5purse drp  Noona shoppeshawl drp sweetladystylebaju drp Anaziah Online Shopheadband drp Anaziah Online shopkeychain nama drp Liyana Erithrina Bloghouselip tint sheer drp Ika Korean Lens Shopvoucher drp Sarina's collectionblog templateblog headerblog bannerheader drp Yana menarikkan hadiah2 nyer...
ape lagi..
jom la join skali..
untuk maklumat lanjut.. ampa klik kat banner yg cute tu yer,,.
tarikh tamat : 27/04/2013

~ i'Ll LoVeD u 4 a ThOuSaNd YeArS ~

Mini Giveaway #12

Image
assalamualaikum dan salam sejahtera..
baiklah...
hari ni saya join lagi satu giveaway,..hehehe
ha...nin dia...

coomel kan banner ni... ha... secomel empunya blog la... ^_^
hadiahnya pon comel.. ni yang saye suke sgt2 ni..hehehe.. nak tau ape?? TUDUNG AIDIJUMA 2 TONE !!!!! bestkan???
mini give away ni akan tamat pada 12 tgh mlm ni,..
" hye..baby ... tell me ... what you waiting for??? "  ~~~ ewah...nyanyi la pulok! hehehehe..~~~

~ i'Ll LoVeD u 4 a ThOuSaNd YeArS ~

SEGMEN : MARI TAMBAH KENALAN DARI BLOG NI3L KP0P

Image
CAK!!!
jom tambah kenalan...
ikuti segmen ini....

klik *banner tu*
cepat tau join  sebelum tamat pada 20/04/2013
follower setakat ini baru 19 


~ i'Ll LoVeD u 4 a ThOuSaNd YeArS ~

1st Give Away Love LIMITED EDITION by cci

Image
ha??? ape??? giveaway kembali lagi????  wah...dengar macam menarik je kan kawan2 ku.. erm... memang menarik pon.. kali ni sya join satu lagi giveaway yang sangat coomei bannernye,,, nak tgk tak???
taa'ra....


ha...ni dia.. keluar pon! hehehe,,, comel kan?? kalau korang nak join.. meh join kat cni.... klik kat sni ye,,, 1st Give Away Love LIMITED EDITION by cci
join la...senang je syarat2 dy tu... tak rugi pon join..ape salahnye cube nasib... <3
lepas dah buat entry ni,,,korang kenelah follow blog cci yang cute dan kemas tu (cantik sgt..teringin nak ada blog mcm tu... :( ) dan like fan page...
hanya 10 org je pemenang yg dicari...ha?? apa tunggu lagi...cepatlah join... give away ni bermula dari 25/03/2013 - 07/04/2013 (pkul 11 mlm).. april tu bulan besday sya gitu,..hehehe,... tuah ayam nmpak dikaki...tuah manusia tiada sapa tau kan...
oh ye,,,dah berceloteh panjang ni.mesty korang nak tau gak kan apa hadiah2 nyer..apa ganjaran yang akan diberikan..
ha.. mai sini chek nak habaq..…

kucing kesayanganku

Image
~~ meow...meow....meow ~~~
iskh..nape ni ciko sayang???
pergilah main jauh2 sikit...
rimas lah...


~~~ meow...meow....meow ~~~  ( ciko mnyodol2 kakiku... menunjukkan kemanjaan nya yang lain daripada hari biasa...)

tak nak lah ciko mcm ni geli la...
(aku mengangkat ciko dan meletakkan ciko atas ribaku)
ha...ciko lapar ek??

~~~ meow...meow..~~~ (makin perlahan tangisannya seolah-olah meraih simpatiku)

lapar sgt la ni...
(aku menggaru2 bawah leher ciko..
aku tau ciko senang diperlakukan mcm tu..
lalu aku cium ciko..dan bawa ke dapur)...
jom,..kita ke dapur ye...

(ciko hanya diam saja apabila aku memegangnya  dan membawanya ke dapur)..

erm....
(aku meletakkan ciko di bawah..
aku membuka pintu kabinet dapur tapi tak de plak makanan ciko..
buka dalam peti ais..ikan yang mak rebus dah habis..
ciko sekarang memang makan kuat...dah besar kot..)
erm...nak bagi ciko makan ape ek?? peningnye.....
cian ciko...sabar ek syg...makanan habis...

~~~ meow....meow...meow ~~~
(aku hanya memerhatikan ciko …

~~~ StReSSsss ~~~

Rasa stress dengan keadaan sekeliling???
mungkin kerana ada sesuatu yang tidak dapat dielakkan berlaku dan mungkin juga apa yang ingin kan tidak mudah didapati dengan mudah..jadi kita senang untuk berasa stress akan sesuatu...mungkin juga kerana kita tidak mampu menahan rasa marah terhadap seseorang lantas menjadikan kemurungan yang dahsyat dalam diri kita,..hal sebegini tidak dinafikan boleh berlaku dalam diri kita..tambahan pula, hidup kita sebagai seorang pelajar yang sekaligus memerlukan kita komitmen terhadap pelajaran dan juga tanggungjawab sebagai seorang anak....
Stress ini juga mungkin akan berlaku terhadap seseorang yang sering dipertangggungjawabkan terhadap banyak perkara seperti menjadi ketua dalam sesebuah organisasi atau sebagainya..tidak kurang juga terdapat segelintir para pelajar sekarang yang lebih gemar berkahwin awal dan ada juga yang telah memegang status ibu muda @ janda muda pada usia yang terlalu muda dan mentah...jadi tanggungjawab yang dipikul adakala membu…